Новини

Без съмнителни залози и 136 млрд. € приходи след Мондиала в Русия

ФИФА, заедно със своите интеграционни партньори и по-специално със своя доставчик на услуги Sportradar, идентифицира и анализира залаганията в редица международни и местни футболни състезания по целия свят, включително изминалия наскоро Мондиал в Русия. След приключването на 21-ото издание на Световното първенство по футбол, ФИФА и Sportradar направиха анализ на приходите от залагания. Този анализ установи, че общата сума на залозите в турнира е 136 милиарда евро, като не е открита никаква манипулация.

Междинната среща на Световното първенство по футбол в Русия е отчела очакван глобални приходи от залози от 2,1 млрд. евро. Финалът между Хърватия и Франция пък е генерирал около 7,2 млрд. евро от залагания в световен мащаб. Националният отбор на Хърватия е имал най-висок среден оборот от залози за мач. Ако бяха спечелили световната купа, то хърватите щяха да бъдат доста по печеливши за букмейкъри в световен мащаб с:

*Начални залози от 34.0
*Като аутсайдер при победите си срещу Аржентина и Англия
*1/16-финалът, четвъртфиналът и полуфиналът да бъдат решени след продължения или пък с дузпи. Докато букмейкърите дават опция за краен победил след изиграването на 90-те минути, трите равенства в тези срещи ще бъдат най-непредпочитани от залагащите.

Освен различните мерки, предприети от ФИФА за предотвратяване и преодоляване на потенциални ситуации на риск, свързани с манипулиране на мачове преди и по време на Световното първенство, състезанието е било наблюдавано внимателно за всеки един случай на подозрителни залагания около мачовете. Целта е била да бъде запазена справедливостта за фенове и играчи.

Системата за откриване на измами на Sportradar е наблюдавала повече от 550 оператора по залагания в световен мащаб, като са били получени няколко сигнала по време на състезанието. Те могат да бъдат обяснени лесно от пазарите, коригиращи началните коефициенти след първия или втория мач.

След задълбочен качествен анализ на общия обем и движението на коефициентите в рамките на пазара за залагания не са били установени манипулирани срещи.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top