Един билет донесе печалба от $1.5 млрд. – вижте Топ 5 на най-добрите награди от лотарии

от Михаил Ангелов
0
09.11.2018

Светът посрещна нов мултимилионер (или мултимилионери) във вторник вечерта. Един билет, продаден в Южна Каролина, надделя над драстичните коефициенти, и донесе най-големия джакпот от Mega Millions, възлизащ на повече от 1,5 милиарда долара. Срещу ставки от 1 на 302.6 милиона печелившият билет най-накрая сложи край на седмиците на очакване. От 24 юли не бяха продавани печеливши билети. Това означава, че Mega Millions ще се върне обратно към основния си джакпот от $ 40 милиона. Тегленето му ще започне в петък. Все още обаче имате шанс за друг огромен джакпот. Наградата Powerball за сряда вече е достигнала умопомрачителните 620 милиона долара. Смяташе се, че последната награда Mega Millions е най-големият джакпот в историята, но тя отстъпва на джакпота от $ 1,6 милиарда. Това прави джакпота вторият по големина в историята.

Победителите в лотарията могат да изберат как да получат печалбата си – на вноски в продължение на над 30 години – или пък чрез по-популярния вариант, еднократно плащане в по-малка сума. Това е опцията, която Кевин О’Лиъри твърди, че трябва да изберете. Еднократната сума за изтегления джакпот в размер на $ 1,54 млрд. е 877,8 млн. долара. Ако неназованият победител (или победителите) изберат тази опция, общото теглене ще бъде около 491,7 млн. долара, тъй като ще бъдат наложи федерални и държавни данъци (7% данък върху доходите в Южна Каролина плюс 37% федерален процент).

Ето един поглед към най-добрите награди от лотарии, печелени някога:

  1. $ 1,586 млрд. (Powerball)

Били са продадени три печеливши билета и джакпотът остава най-голямата лотарийна награда в историята.

Победителите – Джон и Лиза Робинсън от Тенеси, Морийн Смит и Дейвид Калцмид от Флорида и Марвин и Мае Акоста от Калифорния – разделиха пълната награда, давайки им възможност за приблизително 533 милиона долара без удръжките от данъци като анюитет или 327.8 милиона долара еднократно. Печелившият билет на Робинсън бе един от четирите, които са били купени от магазин за хранителни стоки, съобщиха от NBC’s TODAY. Печелившите избраха да подлучат еднократната сума. “Нямаме гаранции за утрешния ден“, казва Джон. Смит и Калцмид от Флорида също предпочетоха еднократната сума. В същото време планираха да отидат на масаж, да поправят камиона си и да се оттеглят с богатство си, твърди NBC. Акоста остава анонимна в продължение на месеци след спечелването, но публикува изявление, заявявайки, че е благодарна за „рядкото дарение“.

$ 1,537 млрд. (Мега милиони)

Победителят (или победителите) от тегленето във вторник все още не е известен, но лотарийни служители потвърдиха, че само един продаден билет съответства на всички печеливши числа. И тъй като този билет е бил продаден в Южна Каролина, светът може и да не знае точно кой е спечелил огромната награда. Южна Каролина е един от малкото щати, които позволяват на победителите в лотарията да приберат анонимно наградата си. Възможно е сегашният победител да направи точно това.

$ 758.7 милиона (Powerball)

Мавис Ванчук от Масачузетс, спечели печелившия билет от джакпота Powerball в размер на 758,7 милиона долара през август 2017 г. Тя получи 480,5 милиона долара преди данъците като еднократна сума. Едно от първите неща, които Ванчук прави с печалбата си, е да каже на шефа си от Mercy Medical Center, че напуска, след като е работила там в продължение на 32 години. „Обадих им се и им казах, че няма да се върна“, казва тя пред NBC.

656 млн. долара

Mega Millions също продаде три печеливши билета през март 2012 г. Победителите в Илинойс – Мерле и Патриша Бътлър са спечелили 218,6 милиона долара. И в Мериленд, където победителите в лотарията имат право да останат анонимни, трима служители, работещи в училище, претендират за своя дял под името „Тримата Амигос“. Третият победител в Канзас остава анонимен.

$ 648 милиона (Mega Millions)

Ира Кери от Грузия и Стив Тран от Калифорния разделиха джакпота „Мега милиони“ през декември 2013 г., след като и двамата купиха печеливши билети. И двамата предпочетоха опцията да получат еднократна сума на стойност 173 млн. долара. След като спечелил, Тран се обадил на шефа си, за да му каже: „Не мисля, че ще дойда на работа днес, утре или някога“, съобщава NBC Bay Area.

В някои щати се дава допълнителна награда на магазина, от който е закупен печелившият билет. Магазинът за подаръци на Дженифър, където Тран купува няколко билета, е получил 1 милион долара. Кери е закупила билетите си в последния момент и избира комбинация от рождените дни на своето семейство и щастливото й число 7.

Абонитайте се за нашият бюлетин
Въведете вашия имейл и се запишете за нашия бюлетин, за да следите последните новини.
Имейл
Submit newsletter