Новини

„Евробет“ сключи стратегическо партньорство с „Интралот“

„ИНТРАЛОТ Груп“ обяви придобиването на стратегически дял във водещата игрална компания в България, „ЕВРОБЕТ“, чрез българското си дъщерно дружество „БИЛОТ“. ИНТРАЛОТ ще придобие 49% от капитала на Eurobet – компания, която предлага на българския пазар много игри и скреч билети чрез изградена мрежа от 1100 пункта в цялата страна. INTRALOT вече има силно присъствие в страната с притежание от 49% на „Еврофутбол“, като предлага фиксирани коефициенти и залози на живо с изградена мрежа от 850 пункта от 2002 г. насам. Очаква се завършването на придобиването, подлежащо на регулаторни одобрения, да се осъществи до месец юни 2016 година.


Главният изпълнителен директор на INTRALOT Group г-н Антониос Керастарис, сподели следното: „Горди сме от разширяването на присъствието си в България чрез придобиване на стратегически дял в „Евробет“, който е пазарен лидер в своя сектор. „С активите на Eurobet ще можем да продължим да разширяваме дейността си в България и да поддържаме водещата си позиция в региона“.


Главният изпълнителен директор на Eurobet Милен Стаматов също коментира споразумението за придобиване: „Стратегическото участие на INTRALOT в Eurobet подчертава способността на нашата компания да привлича международни инвеститори и да засили нашата позиция на местния пазар. Можем да увеличим състоянието, което предоставяме както на нашите акционери, така и на българските играчи“.

За INTRALOT:


INTRALOT е регистрирано публично дружество, създадено през 1992 г. То е водещ доставчик на игрални решения и активен оператор в 57 регулирани юрисдикции по целия свят. Оборотът му е от 1,91 милиарда евро и притежава приблизително 5,100 служители през 2015г., INTRALOT е корпорация, ориентирана към иновациите, която фокусира развитието на продуктите си върху опита на клиентите. Компанията е сред основните лидери в лотарийния сектор в международен план. Тя предлага продукти за лотарийния и развлекателен сектор. „Интралот“ предлага интегрирано портфолио от на-добрите хазартни системи и продуктови решения (лотария, залагания, интерактиви, VLT). Потребителите могат да се насладят на вълнуващи игри и популярно съдържание.


За ЕвроБЕТ

EUROBET е частна компания, създадена през 1996 г. Тя е лидер в числовите игри на българския пазар. Компанията развива своята дейност от 2006 г. насам, като предоставя иновативни решения и уникално продуктово портфолио. Произлизайки от една от най-старите лотарии – Кено, играта EUROCHANCE е най-популярната и обичана игра в България. EUROBET предлага и други игри, лицензирани от Държавната комисия по хазарта. Това са Lottomania, Poker Chance и други. От 2015 година целият набор от продукти на компанията се предлага и онлайн. През 2011 г. EUROBET стартира първата частна моментна лотария в България, а през януари 2015 г. модернизира името ѝ – „Лотария Българи. Продуктите на “Лотария България” се разпространяват заедно с “Еврошанс” и всички други игри на „Евробет“ в мрежа от над 1100 пункта. Лотарийните билети могат да бъдат намерени на територията на цялата страна. „Лотария България“ включва в себе сi 14 вида лотарийни скреч билета, а през януари 2016 стартира ТВ шоу, което е едно от най-гледаните в България с телевизионен дял от 30%.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top