Bet365 достигна нови върхове през последната година

от Михаил Ангелов
0
20.11.2018

Водещият онлайн оператор на спортния залози Bet365 отново изуми индустрията с последните си данни за растеж през годината.

Годишният отчет на Bet365 за частни клиенти показва приходи от залози на стойност 2.72 млрд. паунда за последните 12 месеца. Това показва впечатляващото увеличение от 26% спрямо предходната година.

Струва си да се отбележи, че въпросният период предшества Световното първенство в Русия. Това означава, че резултатите за следващата година ще бъдат още по-впечатляващи. За да покажем феноменалния ръст на приходите на Bet365, трябва да съпоставим приходите през 12-те месеца на 2016 година, които са 1.55 млрд. паунда.

Потребителите на Bet365 са заложили огромната сума от 52.6 млрд. паунда през финансовата година, което е с 12% ръст от предходната година. Активните потребители се увеличиха с 4%, благодарение на инвестициите в реклама.

Рекламните разходи на Bet365 могат да се окажат доста високи, когато компанията представи следващия си доклад. Индустрията планира да наложи нови ограничения върху промоционалните дейности, за да бъдат избегнати санкции от британските регулатори. Телевизионните клипове на Bet365, в които главно действащо лице е актьорът Рей Уинстън, са сред най-често обсъжданите от критиците на хазарта.

Приходите от мобилни залози нараснаха с 29% през годината, като затвърдиха статута си на най-предпочитан начин за залагане на компанията.

Разходите, свързани с хазартните операции, достигнаха 1.63 млрд. паунда. Общите разходи за персонал също се повишиха с почти една трета и достигнаха 646.8 млн. паунда. Броят на служителите скочи от 3.712 души за изминалата година до 4.030 души за 2018-а. Компанията Bet365 също така е плащала на неидентифицирани служители, които имат „ключово значение за развитието на корпоративната стратегия“.

Данъчните плащания също нараснаха със 78% от предходната година и достигнаха 78,2 млн. паунда. Компанията отчете нетна загуба 22 млн. евро заради собствеността си във футболния отбор Стоук Сити.

Bet365 приключи финансовата си година с паричен резерв от 1.8 млрд. паунда. За сравнение, през 2017-а компанията отчете резерв от 1.4 млрд. паунда, а за 2016-а – 1.1 млрд. паунда. Това поставя компанията в много добра позиция в разширяването си на американския пазар чрез „стратегическия съюз“ с компания New York’s Empire Resorts, който бе обявен миналата седмица.

Абонитайте се за нашият бюлетин
Въведете вашия имейл и се запишете за нашия бюлетин, за да следите последните новини.
Имейл
Submit newsletter