William Hill закупува Mr Green за 271 млн. €

от Михаил Ангелов
0
22.11.2018

31 октомври може и да бъде считан за страшен ден от някои заради Хелоуин, но за William Hill това бе денят, изпълнен с изненади.

Точно на Хелоуин William Hill обяви, че е предложил оферта от 271 млн. евро за закупуване на онлайн казиното Mr Green & Co, което в момента притежава лиценз за залози в Обединеното кралство, Дания, Италия, Латвия, Ирландия и Малта, но също така очаква да получи шведски лиценз до началото на 2019 година.

Главният изпълнителен директор на William Hill PLC – Philip Bowcock коментира сделката така: „Това предложение за закупуване показва желанието за скоростно развитие на William Hill да направи бизнеса си по-дигитален и международен“.

„Mr Green & Co ще предостави на William Hill международен пазар в Малта и силен растеж в редица европейски страни. William Hill ще се насочи от една единствена марка към широк набор от марки, които могат да увеличат възможностите ни за растеж. Това ще стане с развитието на нови съществуващи пазари. Mr Green & Co е бързо развиваща се фирма и иноватор в интернет залозите. Тя работи на 13 пазара, сред които и Mr Green & Redbet”.

“MRG притежава дистанционни лицензи за залагане в Дания, Италия, Латвия, Малта, Великобритания и Ирландия, като се очаква да получи и лиценз в Швеция до края на годината. MRG притежава също така водещи игрални продукти“.

Сътрудничеството между William Hill и Green ще създаде силно позициониран комбиниран бизнес с разширен европейски отпечатък в по-бързо развиващите се онлайн пазари за залози.

Абонитайте се за нашият бюлетин
Въведете вашия имейл и се запишете за нашия бюлетин, за да следите последните новини.
Имейл
Submit newsletter