Новини

Операторите в Испания се похвалиха със сериозни приходи въпреки отпадането на „Ла Фурия“ от Мондиала

Испанският регулиран пазар за онлайн залози отчете сериозен годишен ръст през третото тримесечие на 2018 година. Данните бяха съобщени в сряда от испанската Dirección General de Ordenación del Juego (DGOJ).

Регулаторният орган съобщи, че лицензираните онлайн оператори са генерирали приходи от почти 182 млн. евро през последните три месеца до края на септември, което е увеличение с 8.7% от приходите през второто тримесечие на 2018 година. Това е подобрение с 30% за същия период на изминалата година.

Спортните залози са отчели най-сериозни приходи през третото тримесечие, като стигнали до 97.6 млн, евро, което е с 11.5% повече от второто тримесечие и 27.4% по-голям ръст от данните през изминалата година. Оборотът от залози малко е по-нисък от второто тримесечие, което може да бъде обяснено с ранното отпадане на националния отбор на Испания от Мондиал 2018.

Залозите на живо също за отчели по-големи приходи от 54.9 млн. евро спрямо залозите преди началото мач – 40.4 млн. евро. Въпреки това залозите преди мач са отбелязали по-голям ръст (36.5%) спрямо предходната година (23.9%).


Онлайн покерът продължава да трупа дивиденти от споделената ликвидност с лицензираните оператори в Испания и Франция. Приходите са нараснали почти 11% до 19.8 млн. евро в сравнение с предходната година. Приходите от играта на покер са скочили с 24.5% до 7.4 млн. евро, докато приходите от турнири са се изстреляли до 42.3% – 12.4 млн. евро.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top