Новини

BNDES продава LOTEX до февруари 2019

Бразилската националната банка за развитие (BNDES) отложи процедурата по продажбата на държавния оператор за скреч игри LOTEX.

Продажбата на LOTEX получи първоначалното си одобрение от правителството през август 2017 година, позволявайки на BNDES да започне процедурата по продажба през 2018 година. За продажбата на държавните активи се търсят минимум 4 млрд. бразилски реала, което е 1 млрд. евро.

Въпреки това многото допуснати грешки от страна на BNDES и бразилските правителствени партньори направиха така процедурата да бъде отложена.

През третото тримесечие на 2018 година BNDES прекъсна третия си опит за продажба на LOTEX.

Международните партньори отказаха да участват в концесията, като причината бе неизяснената документация, показваща позицията на държаваната CAIXA Federal като национален лотариен оператор и водещ разрушител на продуктите на LOTEX.

Трудностите по продажбата подложиха на натиск новоизбраната Социаллиберална партия на Жаир Болсонаро в първия й мандат като управляваща сила.

Тази седмица BNDES публикува своя нов график, от който става ясно, че търгът за LOTEX ще се състои на 5 февруари 2019 година, като участниците в него ще могат да представят своите предложения до 30 януари 2019.

Концесията на правителството и BNDES за бразилските скреч карти и продуктите с незабавни награди е за срок от 15 години.

Бразилското правителство разрешава три вида лотарийно лицензиране: национални лотарии; Mega Sena, LotoFacil, LotoMania и Dupla Sena и спортни лотарии (Quinia и Lotogol), които работят успоредно с игрите на LOTEX.

Досега водещите международни лотарийни оператори като IGT, Intralot SPA и Scientific Games не са потвърдили дали ще участват в търга на BNDES.Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top