Новини

Американският пазар показва големите си амбиции с привличането на Bet365

Сделката между европейския лидер в спортните залагания Bet365 и собственикът на казино New York – Empire Resorts може да излезе извън границите на щата.

„Стратегическият алианс“, който бе обявен на 14 ноември, ще превърне Bet365 в онлайн и наземен букмейкър в Resorts World Catskills. Това идва след оттеглянето на Stoke-on-Trent – фирма, локализирана в Стафордшър.

20-годишното споразумение ще влезе в сила, ако условията за спортни залагания в Ню Йорк, донесат повече от 50/50 разпределение на приходите по сделката между двете фирми. Според условията си, Bet365 ще придобие 50 млн. от Empire Resorts под формата на акции, като цената на акция е 20 евро.

Това означава, че Bet365 ще придобие 5% от компанията. Тези новини значително покачиха цената Empire на пазара, която скочи с 50% за седмица.

Такъв капиталов залог е необичаен за Bet365, който остава изцяло в ръцете на своите основатели – семейство Коутс. Това дава ясен сигнал за промяна на пазара в Обединеното кралство и амбициите на лидерите към пазара в Америка.

Сделката с Empire Resorts е един вид доказателство, че лицензите в Ню Йорк могат да бъдат оскъдни. Както е ясно, може да бъде даден само един лиценз за всяко едно от четирите казина, които в момента са експлоатирани от щата.

Другите три вече избраха своите партньори – DraftKing Sportsbook за Del Lago, FanDuel Sportsbook за Tioga Downs и Rush Street/Sugarhous за Rivers. Така Empire бе останал единствен без партньор.

Според последните годишни резултати, налични за 2017 година, чрез Companies House в Обединеното кралство Bet365 е отчел общо 2.15 млрд. паунда (2.75 млрд. долара) оборот и печалби преди облагане с данък от 525 млн. пауда (671 млн. долара).

Разделени така, 1/3 от приходите идват от Обединеното кралство, 1/3 от останалата част на Европа и 1/3 от Азия и други места.

Анализатор, който иска да остане анонимен, посочва, че бизнесът в Обединеното кралство се е справил „изключително добре“ през последните десет години, подпомогнат от азиатската ликвидност.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top