Полша издаде нови два лиценза на оператори за онлайн спортни залози

от Михаил Ангелов
0
03.12.2018

Полша издаде още две одобрения за лицензиране на два онлайн оператора за спортни залози. С това общият брой на лицензополучателите на пазара в Полша става 14.

В края на миналата седмица полското Министерство на финансите издаде лиценз за онлайн спорни залози на Typiko Sp. z. oo. Компанията се намира в Белско-Бяла и е регистрирана в Пола през юни 2016 година. Неин президент е Александра Кулиняк. Въпреки приликата в името, компанията не е свързана с немския оператор за залагания Tipico.

Два дни по-късно Министерството издаде подобен лиценз на базираната във Варшава Traf-Zakłady Wzajemne Sp. z oo. Компанията е наземен оператор, свързан с държавната лотария и слот монопола Totalizator Sportowy.

Сега Министерството издаде седем нови лиценза на онлайн оператори за спорни залози. Този брой съвпада с броя на издадените лицензи от правителството през 2017-а година, вследствие на промените към края на 2016-а, свързани със закона за хазарта в страната.

Въпреки това, освен Betclic Everest Group, Cherry AB и Fortuna Entertainment Group, повечето от големите имена в онлайн индустрията за залози продължават да избягват полския пазар. Това се дължи на 12-процентовия данък върху оборота на спортните залози, както и на монопола на Totalizator Sportowy.

Все повече нараства и черният списък на Министерството, свързан с нерегламентираните домейни за хазарт. По последни данни от 29 ноември в черния списък са попаднали още 157 имена.

Абонитайте се за нашият бюлетин
Въведете вашия имейл и се запишете за нашия бюлетин, за да следите последните новини.
Имейл
Submit newsletter