Бразилия прие закон за регулираните спортни залози

от Михаил Ангелов
0
04.12.2018

Бразилия направи още една голяма стъпка към законните и регулирани спортни залози, след като Сената гласува в полза на текста MP 846.

Върховният законодателен орган на Бразилия прие законопроекта, в който подробно се посочва разпределението на приходите от лотарийни игри. Бяха разрешени и онлайн спортните залози, само 24 часа по-късно, след като Долната камара направи същото. Сега се очаква само подписът на президента, за да се превърне MP 846 от законопроект в закон.

MP 846 е главно съсредоточен върху това как приходите от националната лотария на Бразилия да бъдат управлявани от Министерството на финансите. Те ще бъдат разпределени между спорта, културата и обществената безопасност.

Федералното правителство очаква, че новата мярка ще гарантира годишно по 630 млн. бразилски реала за спорт, R$443 млн. за култура и R$1 млрд. за обществена безопасност.

Наземните оператори ще бъдат принудени да изплащат най-малко 80% на своите клиенти за своите услуги. Брутните приходи се ограничават до 14%. Финансираните от правителството програми ще получават останалите 6%.

И обратно, брутните приходи за онлайн операторите ще бъдат ограничени до 8%, като най-малко 89% ще бъдат изплащани на залагащите, а оставащите 3% ще отиват за правителството.

MP 846 бе редактиран през август като нова версия на MP 841, който бе издаден през юни тази година, но вече е невалиден. Новият текст е резултат от координираното усилие на Министерството на културата и спорта, което не бе доволно от перспективата за намаляване на приходите от лотарийни игри.

Абонитайте се за нашият бюлетин
Въведете вашия имейл и се запишете за нашия бюлетин, за да следите последните новини.
Имейл
Submit newsletter