Пенсилвания отчете $385.2 млн. приходи от разширяването на хазартната индустрия

от Михаил Ангелов
0
12.12.2018

Само година, откакто мярката за разширяване на хазарта в Пенсилвания бе подписана, щатът е отчел приходи от 385.2 млн. долара от лицензирани оператори.

По-голяма част от тези приходи са от лицензионни такси, като предстоят да започнат операции за още много игри.

Разширяването на хазарта в Пенсилвания добавя 385 млн. щатски долара, като засега някои казина са получили лицензи само за игрите, които предлагат. Предстои да бъдат издадени още лицензи от Комисията по хазарта на Пенсилвания.

Разширяването на онлайн казина, онлайн продажбата на лотарии, и „фентъзи“ спортовете бе разрешено от Върховния съд, който допусна залаганията на спортни събития.

Penn National Gaming (PNG), която първа предложи въвеждането спортните залози в щата, стартира свой сайт през ноември. Всеки един, който желае за влезе в индустрията на спортните залози, трябва да заплати такса от 10 млн. долара. От изминалия месец до момента са били одобрени заявките на още три оператора.

Интерактивните игри са генерирали 94 млн. долара за Пенсилвания от девет казина. Комисията по хазарта на Пенсилвания предвижда да бъдат издадени общо 39 лиценза. Всеки един от трита вида – онлайн покер, слотове и настолни игри предвижда по един лиценз. Кандидатите вече са платили 10 млн. долара за трите вида лиценз или пък 4 млн. долара за един.

Разширяването на лотарийните операции ще донесе 23.3 млн. долара на щата от 155.5 млн. долара оборот за период от шест месеца.

От мини-казино аукциони щатът е получил 127.7 млн. долара. Тези приходи са от пет казина, спечелили търг. „Фентъзи“ спортовете са донесли значително по-малко приходи – 1.38 млн. долара. Всеки един лиценз струва 50 хил. долара.

За 2017-а година Комисията по хазарта е събрала 1.33 млрд. долара от слот машини и настолни игри.

Абонитайте се за нашият бюлетин
Въведете вашия имейл и се запишете за нашия бюлетин, за да следите последните новини.
Имейл
Submit newsletter