Президентът на Бразилия подписа закон за спортните залози в страната

от Михаил Ангелов
0
13.12.2018

Бразилският президент подписа закон в областта на спортните залози. Така той остави международните оператори на хазартни игри да се впуснат към Бразилия.

В сряда президентът Мишел Темър официално сложи подпис си върху временна мярката 846/2018. Част от законодателството се съсредоточава главно върху ревизирането и разпределението на приходите от лотария, но също така включва оторизирани онлайн и наземни спортни залози за първи път в историята на страната.

Темер, който ще бъде президент на страната още три седмици, бе придружен на церемонията по подписването на закона от министрите на спорта, културата, обществената сигурност и правата на човека. Темер определи събитието като „блестящ следобед за публичната безопасност, култура, спорт и, преди всичко, бразилския народ“.

Проектозаконът PM 846 бе одобрен сравнително бързо, след като бе приет от комисията на Камарата на депутатите през първата седмица на ноември. Две седмици по-късно той бе приет от двете камари и от Сената.

Друга причина за разширяването на хазарта в Бразилия е премахването на двата законодателни органа. Те бяха жертва на размирици, религиозна опозиция и разсейване на вниманието от безкрайните корупционни скандали в страната.

Сега бразилското Министерство на финансите ще разполага с две години, които могат да бъдат удължени с още две, за да създаде правила за спортните залози и да намери решение за управлението на новия бизнес в залаганията.

И докато PM 846 твърди, че залаганията ще се провеждат „в конкурентна среда“, появиха се предложения, че Бразилия възнамерява да превърне пазара на залозите в своя монополна афера.

Александър Манюел, секретар на отдел „Фискален мониторинг на енергетиката и лотарията“ към Министерството на финансите сподели, че подписването на закон PM 846 „трябва да бъде разбирано като необходима инициатива за завършването на бизнеса в сектора на лотарията, а не като стъпка за узаконяване на хазартните дейности, които понастоящем са забранени в страната“.

Абонитайте се за нашият бюлетин
Въведете вашия имейл и се запишете за нашия бюлетин, за да следите последните новини.
Имейл
Submit newsletter