Новини

Mr Green получи лиценз за спортни залози в Швеция

Базирана в Малта компания Mr Green стана най-новият оператор, който получи одобрение да управлява сайтове за онлайн залози в Швеция.

Информацията бе потвърдена в медиите, от което става ясно, че Mr Green Ltd и Evoke Gaming Ltd са получили два лиценза от държания регулатор Lotteriinspektionen, който позволява на компаниите да управляват своите сайтове, сред които Mr Green, Redbet, Vinnarum, Bertil и MammaMiaBingo. Одобрението влиза в сила от 1 януари 2019г.

Изпълнителният директор на Mr Green Пер Норман споделя: „Особено щастливи сме от силния акцент на шведския регулатор към отговорното залагане. Green Gaming е част от нашата стратегия от началото на компанията преди десет години“.

През 2018-а година Mr Green Ltd получи одобрение за свой сайт за спортни залози в Дания. Междувременно Redbet получи лиценз за спортни залози в Ирландия. След придобиването на сайта 11.lv Mr Green вече ще може да работи и в Латвия.

Държавният регулатор Lotteriinspektionen започна да издава лицензи за онлайн залози в края на ноември, като първоначално одобри 16 от 95 заявления. Сред новите оператори, получили лиценз, са Svenska Spel и AB Trav & Galopp, както и Kindred Group, Leo Vegas и Betsson.

Компанията LeoVegas, която има лиценз в Дания, Ирландия, Италия, Малта и Великобритания, подаде заявлението си за онлайн казино и спортни залози в Испания. Компанията очаква да влезе в страната през следващата година.

Шведският регулатор Lotteriinspektionen ще има ново име от 1 януари. Той ще носи името Spelinspektionen. В момента правителството на Швеция прибира 18% данък от оборота на операторите.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top