Шведският хазартен регулатор няма да издава временни лицензи

от Михаил Ангелов
0
19.12.2018

Някои онлайн оператори за залози може и да не получат лиценз до януари, потвърди шведският хазартен регулатор.

През тази седмица шведският регулатор Lotteriinspektionen предупреди, че не планира да издава „временни“ онлайн лицензи за хазарт на оператори, които не могат да получат разрешение за участие на либерализирания пазар, който започва на 1 януари 2019.

През тази седмица регулаторът е издал 31 онлайн лиценза от общо 70 кандидатури, получени след откриването на лицензионния прозорец на 1 август. Lotteriinspektionen заяви, че прави всичко възможно да продължи с обработването на тези заявления преди старта на 1 януари, но и призна, че служителите му са „под натиск“, за да се справят навреме.

Хазартният регулатор Lotteriinspektionen също така разкри, че е получил запитвания от някои компании, които все още очакват своите разрешения относно възможността за „временно“ лицензиране, което да им позволи да започнат работа с другите оператори на 1 януари.

Регулаторът твърди, че новото законодателство за онлайн хазарта в Швеция не разрешава „гратисен период“ и операторите „нямат право да предлагат игри в страната, докато не получат лиценз“.

Един от последните получатели на шведски лиценз беше SafeEnt Ltd, но марката Ninja Casino на компанията бе изправена пред съд от шведския потребителски омбудсман, който смята, че политиката на сайта нарушава новите правила, изискващи „умереност“ в рекламата на хазарт.

Омбудсманът посочва няколко фрази, използвани в рекламите на Ninja Casio, като включва и твърдения, че потребителите могат да „извлекат печалба от банката“ и „да приберат у дома си милиони“, като приканва „ЗАЛОЖИ СЕГА!“.

Новите правила трябва да бъдат разгледани в съда, а омбудсманът е готов да проучи границите им.

Абонитайте се за нашият бюлетин
Въведете вашия имейл и се запишете за нашия бюлетин, за да следите последните новини.
Имейл
Submit newsletter