Пазарът на онлайн залози в Португалия отбеляза значителен ръст

от Михаил Ангелов
0
20.12.2018

Регулираният пазар за хазартни залози в Португалия отбеляза значителен ръст на приходите за третото тримесечие, благодарение на провелото се Световно първенство по футбол през 2018 година.
Официалните данни, издадени през тази седмица от регулаторът Serviço Regulação e Inspeção de Jogos do Turismo de Portugal (SRIJ), показват, че осемте онлайн лицензирани оператора са генерирали общ приход от 38.5 млн. евро за трите месеца до края на 30 септември. Това е с 9.2 млн. повече от същия период на изминалата година.

Дялът на правителството е станал 17 млн. евро, а това се дължи на отказа да измени данъчния режим, който е до 16% върху приходите от спортни залози, които притежава. Шестте онлайн оператора за спортни залози на SRIJ са генерирали 19.4 млн. приходи през третото тримесечие. Това е с 3.1 млн. евро повече от същия отчетен период на изминалата година, но с 20.5 млн. евро по-малко от второто тримесечие, което се радваше на огромния интерес към Световното първенство. Фактът, че националният отбор на Португалия не бе елиминиран до 1/16-финалите, също указа влияние на растежа.

Оборотът от онлайн залози е малко под 90 млн. евро през третото тримесечие, което изравнява второто, но изостава от първото тримесечие, генерирало 101.3 млн. евро. Футболът е донесъл 78.5% от залозите през третото тримесечие, а тенисът голяма част от останалите приходи (16.8%). Футболът в първа дивизия на Португалия е генерирал малко по-голям дял (7.3%) от мачовете от Световното първенство (7.2%).


Единственият онлайн покер оператор в страната PokerStars е отчел приходи от 19.1 млн. евро. Това е значителен ръст в сравнение с онези 13.1, отчетени през третото тримесечие на 2017 и генерираните 16.8 млн. евро през второто тримесечие на 2018. Разходите на онлайн казиното скочиха до 552.6 млн. евро в сравнение с отчетените 347.5 млн. евро за същия период на миналата година.

Абонитайте се за нашият бюлетин
Въведете вашия имейл и се запишете за нашия бюлетин, за да следите последните новини.
Имейл
Submit newsletter