Щатът Кентъки легализира хазарта, за да осигури бюджет за пенсии

от Михаил Ангелов
0
20.12.2018

Някои твърдят, че спортните залози в САЩ могат да генерират повече от 150 млрд. долара годишно. По-реалистично погледнато, сумата достига 67 млрд. долара за година. В Кентъки смятат, че тази сума от легализиран хазарт може да покрие голяма част от разходите на щата, както и на другите щати, уловили „златната рибка“.

Анди Бишър, политик и адвокат в Кентъки, смята, че спортните залози могат да помогнат да щата да се справи със сериозните дългове, свързани с пенсионните задължения. Финансови анализатори предвиждат, че щатът ще се нуждае между 39 и 70 млрд. долара през следващите 30 години, за да изплаща пенсиите на учители, пожарникари, полицаи и други служители. А парите просто не са налични!

В писмо на Бишър към издателите на лицензи в Кентъки се изисква от законодателите да развият хазартните дейности в щата. В момента се разрешава само залагането на надбягвания с коне, което ограничава възможностите на щата. Той изтъква, че жителите на Кентъки се насочват към други хазартни канали, които донасят над 1 млрд. приходи на съседните щати.

Бишър пише още: „Решението не е да бъдат намалени законно обещаните ползи, а да се създаде нов поток от приходи за пенсии, без да се вдигат данъците в Кентъки. Отговорът е много прост – разширени игри, включително казина, фентъзи игри, спортни залози, както и подготовка за легализирането на онлайн покера“.

Абонитайте се за нашият бюлетин
Въведете вашия имейл и се запишете за нашия бюлетин, за да следите последните новини.
Имейл
Submit newsletter