Новини

Швеция зарадва 26 оператора с лицензи за Коледа

Две дузини онлайн оператори за хазарт получиха своите лицензи в Швеция като коледен подарък от местния регулатор. Той раздаде 26 лиценза за хазартни игри преди края на годината.

В петък шведският регулатор Loteriinspektionen/Spelinspektionen обяви, че е издал 26 лиценза на онлайн и наземни компании, които могат да започнат своята дейност, когато либерализираният пазар на хазартни услуги стартира на 1 януари.

Пълният списък от одобрени лицензополучатели може да бъде разгледан тук. Сред тях са известни компании като 888, Holdings, Betfair, финландската PAF и CherryAB. Последната компания е получила общо 8 лиценза за услугите, които предлага.

Така броят на операторите нарасна до 57, като остава да бъдат одобрени още няколко заявления. Генералният директор на Lotterinspektionen Камила Розенберг заяви, че е „страхотно“, да се знае, че няма да има недостиг на онлайн опции през новата година.

Новината на Lotteriinskeptionen от петък предизвика спиране на лицензионните дейности за 2018 година. Регулаторът заяви, че „някои заявления трябва да бъдат изпробвани и решени, като издаването на лиценз ще продължи след края на годината“. По-рано тази седмица регулаторът предупреди операторите, че няма да издава временни лицензи на компании, чиито документи изискват допълнително проучване.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top