Новини

The Stars Group побеждава Кентъки и глобата на щата за $870 000 000

Онлайн операторът за хазартни игри The Stars Group (TSG) за момента няма да се разминава с това да плати 870 млн. долара заради гражданско решение, наложено преди три години в щата Кентъки.

В петък TSG обяви, че Апелативният съд на Кентъки е „обърнал изцяло“ решението си да накаже компанията с 870 млн. долара за дейността ѝ в щата преди марката да излезе от пазара през 2011.

Първоначалното решение да съда бе обявено през ноември 2015 от Томас Уингейт в съда Franklin Circuit Court. Тогава бе отредено TSG да плати 290 млн. долара на щата заради изпълняването на дейности, без да има разрешение от щата. Пред следващия месец Уингейт утрои тази глоба до 870 млн. долара (плюс лихвите).

Щатът е набелязал редица компании за онлайн хазарт, използвайки метод от 19 век, който позволява физически и юридически лица да възстановят загубите от хазартни игри на несвързани трети страни. Някои компании като Bwin.party (сега GVC Holdings) избраха пътя на най-малкото съпротивление и платиха 8-цифров чек на щата.

Oт самото начало TSG твърди, че не носи отговорност за предполагаемите грехове на бившите собственици на PokerStars Исай Шенберг и сина му Марк, които продадоха компанията на Amaya през 2014 година. И подобно да усилията на Доналд Тръмп да накара Мексико да плати за неговата гранична стена, на Amaya и TSG също им е толкова трудно да убедят фамилия Шенберг да плати 870 млн. долара.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top