Новини

Щатът Мичиган прие голям план за легализирането на онлайн хазарта

 Мичиган ще стане петият щат, който ще легализира хазартните игри в интернет след одобрен план от законодателите в четвъртък. Сега планът се насочва към бюрото на губернатор Рик Снайдер за разглеждане.

Този план ще позови на играчите да имат достъп до онлайн покер игри навсякъде в Мичиган. Това ще стане с помощта на портали, управлявани от Детройт и казината там.

Законодателите одобриха предложението с поредица гласове, след като Сенатът потвърди, че Детройт ще продължава да получава най-малко 179 млн. долара на година под формата на данъци от хазарт. Това ще се случи дори ако по-малко играчи посещават трите казина в щата.

В момента интернет хазартът е разрешен в Делауър, Ню Джърси, Невада и Пенсилвания, но някои други щати обмислят да подадат молба за лиценз.

Съгласно плана на Мичиган, приходите от интернет игри като покер ще бъдат облагани с 8%. В сравнение, данъкът на наземните оператори е 19%. 55% от новите данъчни колекции ще отидат във Фонда за игри на щата, 30% за Детройт, а останалите пари ще бъдат инвестирани в училища, пътища и конни надбягвания.

Данъците от интернет игрите чрез трите казина ще бъдат разпределяни по различен начин. 75% ще отиват във Фонда за игри на щата, а25% към Стратегическия фонд Мичигън, който ще насърчва икономическото развитие и отварянето на работни места.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top