Новини

Увеличаването на данъците върху хазарта в Италия е удар за Playtech?

В неделя италианският Сенат одобри новите увеличения на данъци върху хазарта, като по-късно тази седмица се очаква новото предложение да се превърне в закон.

Сенатът в Италия одобри изменен вариант на новия бюджет на коалиционното правителство със 167-78 гласа (с трима въздържали се). Измененият бюджет беше предаден на Камарата на депутатите в понеделник и ще бъде разгледан от бюджетния комитет в четвъртък (27), преди пълният състав да го предложи за гласуване в петък.

Правителството шокира хазартната индустрия в страната през изминалата седмица, като внезапно предложи увеличение на данъците върху приходите от онлайн казина (от 20% на 25%), спортните залози (от 22% на 24%) и виртуалните залози (от 20% на 22%) от първи януари.

Италианското правителство очаква тези промени да осигурят допълни 770 млн. евро в държавната хазна.

За да илюстрираме по-добре какво биха означавали едни помени на данъците на операторите, нека погледнем към компанията за онлайн хазарт Playtech, която драстично разшири местното си присъствие през последната година с придобиването на Snaitech за 1 млрд. долара.

В понеделник Playtech предупреди инвеститорите, че увеличението на данъците вероятно ще намали печалбите им с приблизително 20-25 млн. евро.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top