Новини

Полицията в Азия знае как да се справи с хазартните измами

Новините за хазартни измами в редица азиатски страни бяха засенчени от коледните празници, но след техния край сега предстоят редица съдебни дела.

Във Виетнам, властите в южната провинция Ба Риа – Вунг Тау, арестуваха 22-ма граждани от китайски произход, обвинени в извършването на измами с незаконен онлайн хазарт и кредитни карти. Полицията е нахлула в три вили и е конфискувала 54 компютъра, над 300 мобилни телефона и повече от 200 празни кредитни карти.

За разлика от повечето незаконни хазартни операции, задържаните лица не се интересуват от обслужването на нуждите на потребителите. Обвинените са играели онлайн в сайтове за хазарт на китайски език, като са използвали фалшиви кредитните карти и са изтегляли всички печалби по сметки в САЩ и Великобритания.

От другата страна на китайската граница, в провинция Джъдзян, полицията арестува шестима души, обвинени в създаването на незаконна онлайн казино операция, която обслужва около 400 клиенти.

Те са заложили почти 100 млн. юана (14.5 млн. долара) за неопределен период от време. Както повечето новини от Китай, свързани с тези измами, арестът се е случил преди няколко месеца, но едва сега случаят получава гласност.

Във Филипините трима южнокорейски граждани са арестувани през уикенда за създаването на незаконна онлайн хазартна операция в етажна собственост в град Себу. Преди два месеца полицията е получила сигнал, което накарало органите да поставят апартамента под наблюдение. Това води до арести на двама мъже и една жена.

В Малайзия полицията разби незаконна операция по онлайн хазарт, която обслужва клиенти в Китай, Хонконг и Тайван. Смята се, че операцията е използвала 32-ма китайски граждани, за които властите твърдят, че са били „спасени“ след набези в четириетажно бунгало в престижен район на Салангор.

От съобщението става ясно, че китайските граждани са били примамени в Малайзия с обещанието за доходоносни работни места в офиса, но вместо това са се озовали в услуга на хазартните клиенти. Полицията продължава да търси водачите на операцията.  

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top