Новини

Губернаторът на Мичиган шокира с вето върху онлайн хазарта

В решение, което изненада много експерти в индустрията, губернаторът на Мичиган Рик Снайдър постави вето на онлайн хазарта в щата.

Само няколко дни преди напускането на Снайдър от длъжността, губернаторът работи върху редица законопроекти, налагайки вето на 40 от тях. Сред законодателните актове, които той изброи, бе House Bill 4926, както и придружаващите го части HB 4927 и HB 4928, които бяха одобрени през юни от Камарата на представителите в Мичиган и от Сената през изминалата седмица.

Ако губернатор Сайндър бе подписал законопроекта, Мичиган щеше да се превърне в петия щат, който легализира и регулира онлайн хазарта след Невада, Ню Джърси, Делауеър и Пенсилвания.

Преди време Снайдър написа в писмо, че оценява усилията на депутатите да обединят законопроекта, който има подкрепата на търговците и рекламодателите. Той в крайна сметка се е отказал от това да подпише законопроекта, изтъквайки, че това може да повлияе на бюджета на щата.


„Поради твърде неизвестни бюджетни проблеми, считам, че този законопроект заслужава по-внимателно проучване и сравнение как другите щати са одобрили или ще одобрят онлайн хазарта. По просто казано, не разполагаме с данните, които могат да подкрепят тази промяна“, споделя Снайдър.

Идеята на Снайдър е, че по-ниските данъци върху онлайн хазарта могат да изместят лотарийните продажби, които са ключов фактор за Фонда за училищна помощ.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top