Playtech плаща допълнителни 28 млн. евро на Израел

от Михаил Ангелов
0
02.01.2019

Международната компания за разработка на бетинг софтуер Playtech Plc е постигнала споразумение с израелските власти след данъка проверка. В резултат на нея Playtech се е съгласила да плати допълнително 28 млн. евро (около 32 млн. долара) под формата на данъци за периода от 2008-а до 2017-а година.

Тази информация бе оповестена на 2-ри януари, въпреки че споразумението е постигнало на 31 декември 2018-а година. Промяната се дължи на корекции на трансферното ценообразуване бизнеса на компанията, провеждан в Израел.

Тази данъчна корекция може и да е резултат на рутинен одит, но тя засяга и други данъчни новини за Playtech. Още през декември компанията Playtech предупреди своите инвеститори, че оттегля прогнозите си за печалба за 2019 година поради увеличение на данъците, които според тях ще бъдат между 20 и 25 млн. евро. Това съобщение на компанията бе продиктувано от законодателството на италианския сенат.

Въпреки това Playtech се радва и на добри новини. През декември филиалът Quickspin бе обявен за един от първите доставчици, които ще бъдат допуснати на регулирания пазар в Швеция. Компанията обяви и новото си партньорство с Iovation, както и стартирането на първото онлайн казино в Полша. Това са признаци за растеж на компанията, който ще доведе до дивиденти в бъдеще.

Абонитайте се за нашият бюлетин
Въведете вашия имейл и се запишете за нашия бюлетин, за да следите последните новини.
Имейл
Submit newsletter