Хазартният регулатор в Дания отбеляза успех срещу незаконния пазар

от Михаил Ангелов
0
03.01.2019

Регулиранията пазар на хазартни игри в Дания ограничи незаконните хазартни оператори, въпреки че хазартът в социалните медии продължава да бъде проблем за страната. Нов доклад на регулаторната агенция Spillemyndigheden в Дания съобщи, че броят на неупълномощените сайтове за хазартни услуги, предлагащи услуги на местните играчи, остава „постоянно нисък“.


През декември 2018 Spillemyndigheden проведе три уеб проучвания с целта да идентифицира незаконните хазартни оператори и уебсайтове, насърчаващи такива операции. Тези проучвания са идентифицирали 742 проблемни сайта, което е с два пъти повече от броя, открит през 2017 година. Spillemyndigheden отбеляза, че проучването през 2018 година е било по-широко от обикновено, за да се гарантира, че лицензираните сайтове не са променили съдържанието си.


Тези 742 проблемни сайта доведоха до 22 петиции, изпратени до операторите, в които се съобщава, че са в нарушение със закона на Дания за хазарта. Spillemyndigheden е наредил на местните доставчици на интернет услуги да блокират 18 сайтовете за хазарт, тъй като не са отговорили на петициите.


Регулаторът Spillemyndigheden отбеляза тревожна новина, свързана с незаконния хазарт в групи на социалната мрежа Facebook. Обикновено това става под формата на лотарийни игри, които се конкурират с местния монопол. Четири такива групи са били закрити през 2018 година след сътрудничество със социалната мрежа.


Регулираният онлайн пазар на хазартни игри в Дания е приветстван като модел за други европейски страни. Той не ограничава броя на онлайн лицензополучателите и им позволява да предлагат широка гама от хазартни продукти. Онлайн пазарът отбеляза нов тримесечен рекорд по приходи през лятото, отчасти благодарение на Световното първенство по футбол през 2018 годна.

Абонитайте се за нашият бюлетин
Въведете вашия имейл и се запишете за нашия бюлетин, за да следите последните новини.
Имейл
Submit newsletter