William Hill получи разрешение за придобиването на Mr Green

от Михаил Ангелов
0
07.01.2019

Днес стана ясно, че букмейкърът William Hill е получил одобрението на „всички необходими органи и съответните юрисдикции“ за приключването на сделката по придобиването на шведската MRG Group на стойност 270 млн. евро.

Сделката, която бе одобрена от ръководството на Mr Green, бе предложена за първи път на 31 октомври 2018 година. С този ход William Hill се стремеше да засили профила си на регулираните пазари в Европа, като в същото време ще осигури установен профил за играчите на доходните скандинавски пазари.

Изпращайки 2018 година, изпълнителният директор на William Hill Филип Боукок заяви в Деня на капиталовите пазари, че неговият екип ще даде приоритет на преструктурирането на придобитата група за залози, превръщайки я в „разнообразно и динамично глобално хазартно предприятие“.

„Обмислено ще направим преструктуриране през следващите години, като превърнем предимно наземния британски бизнес в международен дигитален бизнес“, коментира Боукок.  

В момента придобитата компания Mr Green & Co притежава лиценз за залози в Обединеното кралство, Дания, Италия, Латвия, Ирландия, Малта и Швеция.

Абонитайте се за нашият бюлетин
Въведете вашия имейл и се запишете за нашия бюлетин, за да следите последните новини.
Имейл
Submit newsletter