Новини

Оборотът от спортни залози в Полша за 2018г. скочи с 55%

Лицензираните онлайн оператори на спортни залози в Полша сега контролират почти 1/2 от пазара в страната. Сега те имат значително по-голям дял спрямо предходната година.

  • Данни:


В четвъртък сайтът Sport.pl цитира данни от полското Министерство на финансите, в което се посочва, че оборотът на лицензираните наземни полски букмейкъри, както и тези, работещи онлайн, е достигнал 5.1 млрд. полски злоти (1.37 млрд. долара) през 2018 година. Това е ръст с 55% спрямо 2017 година, когато оборът е бил 3.3 млрд. злоти. Спрямо оборота за 2016 година, който бе 1.7 млрд. злоти, сегашният е скочил с три пъти.

Министерството все още не е публикувало изложените данни на собствения си сайт, а в посочения доклад не са изведени отделни данни за онлайн оборота. Твърди се, че полските лицензирани букмейкъри са отчели 48% от пазарния дял за 2018 година в онлайн залозите, което е с 8 пункта повече от този през 2017 година.

Подобрението на лицензирания местен пазарен дял се дължи отчасти на издаването на седем нови лиценза на онлайн оператори. Общият брой на лицензираните онлайн оператори в Полша достигна 14, въпреки че някои от тези лицензополучатели не са пуснали свои полски уебсайтове.

  • Дялът на операторите в проценти:

Дялът на местния оператор STS на регулирания онлайн пазар е 47.1%, докато полското дъщерно дружество на чешкия оператор Fortuna Entertainment Group заема близо 34%. Totolotek, която Intralot се опитва да придобие, се класира на трето място със 7.3%, а forBET се нарежда четвърта с 4.4%. Всички останали лицензополучатели си поделят останалите 7.3%.


В черния списък на Министерството на финансите с международни хазартни оператори, които обслужват полските клиенти без необходимия лиценз, попадат 5414 домейна.


В понеделник Министерството напомни на телекомуникационните и платежни оператори за задължението им да блокират домейните от черния списък, както и да обработват финансовите транзакции за всеки сайт, попаднал в регистъра. Министерството допълнително предупреди, че неспазването на тези задължения ще доведе до глоби за телекомуникационните и платежни оператори в размер на 250 хиляди полски злоти.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top