Новини

Турция прави важна крачка към легализирането на хазарта

Турция ще опита да издигне своите спортни хазартни операции на ново ниво. Според доклад на Държавния вестник в страната, Турция е обявила търг, в който се търсят компании, които да управляват спорните хазартни игри и фиксирането на коефициенти. Офертите могат да бъдат подавани до 11 февруари.

Търгът се провежда по-малко от година, след като страната предприе сериозни репресии срещу хазарта преди провеждането на Световното първенство по футбол през 2018г. Тогава хиляди предполагаеми хазартни къщи са били открити на територията на Турция, което доведе и до затварянето на редица фирми от местната полиция. В Анкара, столицата на Турция, бяха проведени 64 разследвания, които доведоха до арестуването на 39 лица.

Хазартът в Турция е незаконен, с изключение на лотариите на Milli Piyango и спортните хазартни продукти на SportToto, които се управляват от държавата. Въпреки забраната, любителите на хазарта винаги намират начин да играят, като твърдят, че залагат около 11.4 млрд. долара годишно чрез сайтове за онлайн хазарт.

Преди време хазартът бе приета практика в мюсюлманската страна. Нещата обаче започнаха да се променят през 1998, когато бяха забранени казината. Осем години по-късно бяха забранени и хазартните онлайн оператори, които също не са управлявани от държавата. Президентът на държавата Реджеп Ердоган нееднократно е споделял, че изпитва отвращение от дейността, въпреки че позволява хазарта, управляван от държавата.

По-късно Турция забрани и услугите за разплащане на парични преводи, които улесняват хазарта. Въпреки очевидното затягане на винтовете, новото предложение за търг е знак, че страната се стреми към ново ниво и разширяване на хазартната индустрия.

Пример за това може да бъде турската република Северен Кипър. Районът се контролира от Турция, но въпреки това се управлява от местната власт. Това правителство се стреми да позволи на кипърските турци да залагат в казината, за да се преборят с откриването на нови казина в южната част на острова, контролирана от Гърция.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top