Bet365 спечели короната за най-добър международен оператор в Швеция

от Михаил Ангелов
0
13.01.2019

Участието на Швеция в хазарта се задържа стабилно през 2018 година, след като бе отбелязан 4-годишен спад. Британската компания Bet365 претендира за короната на най-добър международен онлайн оператор.

В петък шведският регулатор Spelinspektionen (бивш Lotteriinspektionen) публикува последното си годишно проучване за хазартните навици в страната. 66% от шведите са играли поне веднъж през последните 12 месеца. (Вижте пълните резултати на проучването тук).

Тази цифра е равна на проучването за 2017 година, но представлява нещо като прекъсване на тенденцията. Проучването през 2013 година показва, че 76% от шведите са взели участие в хазартните игри, като броят им се понижи с един пункт при всяко едно проучване до 2017 година.

Броят на шведите, които признаха хазарта през изминалата година, се е повишил с три пункта до 34%, докато тези, които твърдят, че не залагат, е нараснал с два пункта до 16%. Последната цифра е по-висока, отколкото четирите предходни проучвания.

Една трета от шведите, които не са участвали в залозите през изминалата година, споделят, че избягват игрите, защото никога не са печелили. Липсата на „вяра“ в пазара на хазартните услуги е посочена от 22%. Заслужено е да се отбележи, че проучването е проведено преди началото либерализирания онлайн пазар тази година.

Лотариите, бингото и конните надбягвания са единствените хазартни вертикали, в които наземните оператори надхвърлят участието си и побеждават онлайн опциите. Около 57% са участвали в наземната лотария, в сравнение с едва 17% онлайн. Една пета пък са направили своя залог в наземен пункт срещу 16% онлайн. Участието в бинго е било утроено с три пъти повече в сравнение с това, което се предлага онлайн.

Залагащите на спортни игри предпочитат да направят залога си онлайн (16%) срещу 5% наземно. Онлайн предпочитането бе далеч по-изразено в покера и казино продуктите.

Броят на шведите, които са залагали в търговски обекти през изминалата година, е спаднал с 2 пункта до 46%. Това е значително по-малко от спада през 2015 година, когато бе 57%. Интересното в случая е, че залозите през мобилни телефони са намалели с 5 пункта до 25%. Хазартната смарт телевизията се е повишила с един пункт до 5%, докато зле дефинираната категория „други начини“ е нараснала с 10 пункта до 14%.

Три пети от онлайн играчите споделиха, че основно правят залозите си чрез държавния монополист Svenska Spel. В цифри това се изразява с ръст от 8 пункта спрямо 2017 година. 15% пък заявиха, че залагат в ATG.

Bet365 е начело сред международните оператори в страната. Тя води с един пункт пред Unibet на Kindred Group. Марката PokerStars на Stars Group се свърза с Betsson и е трета, а Cherry LeoVegas, Mr Green и брандът на Kindred – Maria са малко зад лидерите.

Абонитайте се за нашият бюлетин
Въведете вашия имейл и се запишете за нашия бюлетин, за да следите последните новини.
Имейл
Submit newsletter