William Hill съди компания за плагиатство

от Михаил Ангелов
0
15.01.2019

Компанията William Hill US е повдигнала дело за нарушаване на авторските права срещу FanDuel, след като конкурентният оператор е разпространил почти идентичен справочник „как да заложиш“ в Meadowlands Park Racetrack.

Съобщава се, че парите, получени като част от споразумението, ще бъдат използвани за финансиране на разработването на програми за творческо писане в университети в Ню Джърси, както и за инициативи, които се занимават с хора, имащи проблем с хазарта.

Повдигнатото гражданско дело, в което не се разкрива искана сума, твърди, че ръководството на FanDuel съдържа диаграми, илюстриращи възможности за залози и коефициенти, които изглеждат идентични с изображенията в ръководството на William Hill.

Наред с идентичните диаграми, един от ключовите пасажи в ръководството съдържа формулировката: „Алтернативните и обраните редове са предлагани за залози от William Hill във всеки един бейзболен мач“. Това предполага, че пасажите са били копирани и поставени от ръководството на William Hill. Данните за контакти с клиенти на William Hill също са били включени в ръководството.

Цели блокове с текстово съдържание, намиращи се в упътването на William Hill, са дословно прехвърлени във версията на FanDuel. Основната разликата между двете ръководства е използваният шрифт.

Абонитайте се за нашият бюлетин
Въведете вашия имейл и се запишете за нашия бюлетин, за да следите последните новини.
Имейл
Submit newsletter