Директор на GSA Europe бе избран за ръководител на Технически комитет 456 на CEN

от Михаил Ангелов
0
18.01.2019

Управляващият директор на GSA Europe Марк Пейс бе избран от Европейския комитет по стандартизация (CEN) да ръководи създаването на стандарт за отчитане дейността на онлайн игрите в Европейския съюз.

CEN създаде Технически комитет 456, за да даде началото на този стандарт в подкрепа на надзора на онлайн хазарта. GSA Europe се присъедини към Технически комитет 456 като Организационна връзка през 2017 година.


Мандатът на Техническия комитет от Европейската комисия е пряко свързан с работата, която GSA Europe вече е започнала, а именно да създаде единен стандарт и набор от елементи и информация, по който данните да бъдат предоставяни на онлайн доставчиците на хазарт в държавите-членки на Европейския съюз.


В допълнение към присъединяването и ръководенето на работата на Техническия комитет, GSA Europe дари и своя набор от регулаторни данни и интерфейс за докладване на нормативната уредба на CEN. Той се стреми да подпомогне работата на Комитета.


„Присъединяването към ТК456 на CEN като Организационна връзка, както и привличането на управляващия директор на GSA Group, е значително признание за двадесет и пет годишния ангажимент на GSA да създаде стандарт за игралната индустрия“, заяви председателят на GSA Питър ДеРед.

GSA има доказан опит в предоставянето на стандарти, които са използвани в световен мащаб и които са полезни за организациите както в сферата на политиката, така и в индустрията“.


Управляващият директор на GSA Europe Марк Пейс сподели:

„Избирането ми да действам като ръководител на проекта в Техническия комитет е огромна чест за мен. Изразявам дълбоката си признателност за големия брой гласове на държавите-членки и ще работя усърдно, за да помогна за постигането на стабилно техническо решение, което ще е от полза както на регулаторите, така и на операторите и доставчици на онлайн хазартни игри. Очаквам с нетърпение да работя с моя ръководител в проекта г-н Питър Наасънс от Белгийската комисия по хазарта, както и с председателя на Френската комисия по хазарта г-жа Пинсон. Целта ми е да изпълним успешно мандата“.


В регулаторния набор от данни са изброени всички елементи от данни, които системите за онлайн хазарт генерират. Този набор идентифицира всеки елемент, както представлява и дефинира формата, в който ще бъде представен. Наборът за интерфейс доклад на регулаторните правила е XML-базиран протокол, който определя как всеки от тези елементи е изложен на поддръжка в реално време, в почти реално време и периодично отчитане.

Абонитайте се за нашият бюлетин
Въведете вашия имейл и се запишете за нашия бюлетин, за да следите последните новини.
Имейл
Submit newsletter