Новини

Директор на GSA Europe бе избран за ръководител на Технически комитет 456 на CEN

Управляващият директор на GSA Europe Марк Пейс бе избран от Европейския комитет по стандартизация (CEN) да ръководи създаването на стандарт за отчитане дейността на онлайн игрите в Европейския съюз.

CEN създаде Технически комитет 456, за да даде началото на този стандарт в подкрепа на надзора на онлайн хазарта. GSA Europe се присъедини към Технически комитет 456 като Организационна връзка през 2017 година.


Мандатът на Техническия комитет от Европейската комисия е пряко свързан с работата, която GSA Europe вече е започнала, а именно да създаде единен стандарт и набор от елементи и информация, по който данните да бъдат предоставяни на онлайн доставчиците на хазарт в държавите-членки на Европейския съюз.


В допълнение към присъединяването и ръководенето на работата на Техническия комитет, GSA Europe дари и своя набор от регулаторни данни и интерфейс за докладване на нормативната уредба на CEN. Той се стреми да подпомогне работата на Комитета.


„Присъединяването към ТК456 на CEN като Организационна връзка, както и привличането на управляващия директор на GSA Group, е значително признание за двадесет и пет годишния ангажимент на GSA да създаде стандарт за игралната индустрия“, заяви председателят на GSA Питър ДеРед.

GSA има доказан опит в предоставянето на стандарти, които са използвани в световен мащаб и които са полезни за организациите както в сферата на политиката, така и в индустрията“.


Управляващият директор на GSA Europe Марк Пейс сподели:

„Избирането ми да действам като ръководител на проекта в Техническия комитет е огромна чест за мен. Изразявам дълбоката си признателност за големия брой гласове на държавите-членки и ще работя усърдно, за да помогна за постигането на стабилно техническо решение, което ще е от полза както на регулаторите, така и на операторите и доставчици на онлайн хазартни игри. Очаквам с нетърпение да работя с моя ръководител в проекта г-н Питър Наасънс от Белгийската комисия по хазарта, както и с председателя на Френската комисия по хазарта г-жа Пинсон. Целта ми е да изпълним успешно мандата“.


В регулаторния набор от данни са изброени всички елементи от данни, които системите за онлайн хазарт генерират. Този набор идентифицира всеки елемент, както представлява и дефинира формата, в който ще бъде представен. Наборът за интерфейс доклад на регулаторните правила е XML-базиран протокол, който определя как всеки от тези елементи е изложен на поддръжка в реално време, в почти реално време и периодично отчитане.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top