Новини

William Hill назначи нов председател на Корпоративния комитет за одит и управление на риска

Букмейкърът William Hill е започнал преструктуриране на управленските си и изпълнителни рамки, след като потвърди, че Робин Терел е повишен в председател на Корпоративния комитет за одит и управление на риска.

Считано от 4 март 2019 година, Терел ще замени сегашния председател на Одита Дейвид Лоудън, който, както вече бе обявено, ще се оттегли от борда на букмейкъра до март 2019 година.

Терел е търговски експерт по стратегии за търговия на дребно. Той е бивш изпълнителен директор на Tesco Plc от 2013 до 2016 година и управляващ директор на John Lewis UK от 2008 до 2011 година.

Като изпълнителен директор Терел работи като съветник в управлението на Tesco Mobile, Lazada Group и Amara Living.

Назначен като директор в William Hill през 2016 годна, Терел е член на Корпоративния комитет за одит и управление на риска от 2017 година.

Компанията William Hill навлиза в критична 2019 година, в която ще направи значително разширяване на онлайн присъствието си в Европа. Това вече започна да се случва с осигуряването на регулаторно одобрение за закупуването на шведската група Mr Green през януари за 270 млн. евро.

Според управителния съвет на William Hill, компанията се ангажира да предприеме големи усилия за набиране на средства за укрепването на своята визия, ръководена от своя изпълнителен директор за Северна Америка Джо Ашер.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top