Печалбите на William Hill намаляват с 15% заради разширяването на пазара в САЩ?

от Михаил Ангелов
0
22.01.2019

Британският букмейкър William Hill очаква печалбите на компанията да нараснат с 15% по-малко от предходната година, въпреки политиката на Hill за разширяване на пазара в САЩ.

В понеделник Hill издаде неодитирано търговско извлечение, което обхваща последните 53 седмици, приключващи на 1 януари. Това извлечение предвижда коригираната оперативна печалба на компанията от продължаващи операции да достигне около 234 млн. паунда, което е с 15% по-малко от годишния резултат за 2017 година. Компанията ще публикува окончателния си одитиран доклад на 1 март.

От William Hill отбелязват, че прогнозата за печалби е в съответствие с предишната. Твърдяната оперативна печалба може да се повиши с около 4%, ако липсват:

а) необходимост от подобряване на мерките за онлайн проверка на клиентите, за да се избегнат допълнителни разхищения от страна на регулаторните органи във Великобритания.

б) нарастване на разходите, предизвикано от усилията за разширяване на американския пазар.

Говорейки за това, компанията отпразнува „отличен растеж“ в Америка, където William Hill разшири присъствието си извън рамките на Невада и достигна до още седем щата. От Hill заявяват, че неговите онлайн операции „доставят добра основа производителност“, въпреки че наскоро компанията обяви спад от 3% в ръководството за онлайн залагания.

Всички оператори в Обединеното кралство ще понесат два сериозни удара на 1 април, благодарение на едновременното прекъсване на залозите на фиксирани коефициенти. Техният максимум в момента е 100 паунда, но ще бъде само до 2 паунда. Ще има повишаване и на данъчната ставка за онлайн казината от 15% до 21%.

Абонитайте се за нашият бюлетин
Въведете вашия имейл и се запишете за нашия бюлетин, за да следите последните новини.
Имейл
Submit newsletter