William Hill затваря 900 пункта заради стратегията си за разширяване на международния пазар

от Михаил Ангелов
0
24.01.2019

Бетинг компанията William Hill продължава стратегическото си пренасочване, фокусирайки се върху международния растеж и дигиталната трансформация. Букмейкърът обяви закриването на 900 бетинг пункта в цяла Великобритания.

Операторът разкри в анализа си за работата през цялата година, че е претърпял спад на оперативната печалба с 15%. Въпреки няколкото неуспеха през 2018 година, дигиталната дивизия на компанията и операциите ѝ в САЩ са постигнали „отличен растеж“.

В изказване пред инвеститорите в „Деня на капиталовите пазари“ от ноември 2018, от William Hill подчертаха, че ще бъдат предприети тежки мерки, за да бъдат „преработени предложенията на компанията“ на пазара.

Съобщението за затваряне на бетинг пунктове дойде след придобиването на шведската група Mr Green на стойност 270 млн. евро. Очаква се пълното ѝ придобиване да стане до края на месец януари.

Филип Боукок, изпълнителен директор на William Hill, споделя: „Сега имаме по-голяма яснота по отношение на ключовите предизвикателства и възможности за нашия бизнес“.

“През 2019 година ще преосмислим нашата политика за продажби, като в същото време ще изградим международен дигитален бизнес, подкрепен от устойчив подход“.

В момента William Hill работи в седем щата, като очаква да разшири пазара си в редица други след либерализацията.

Боукок добавя: „С бързото си развитие в САЩ, основавайки се на печеливши фондации и закупуването на Mr Green, очакваме да постигнем напредък през тази година“.

Очаква се няколко бетинг пункта да бъдат затворени за няколко седмици поради очакваните загуби заради осъществяване на проекта, както и намаляването на скалата за залози на фиксирани коефициенти. Очаква се намалението за залози от 100 паунда до 2 паунда да има пагубни последици за букмейкърите.

Абонитайте се за нашият бюлетин
Въведете вашия имейл и се запишете за нашия бюлетин, за да следите последните новини.
Имейл
Submit newsletter