Paddy Power Betfair и The Stars Group преговаряват за мащабно сливане?

от Михаил Ангелов
0
28.01.2019

Базираният в Дъблин букмейкър Paddy Power Betfair е имал преговори за сливане с канадския оператор на хазартни игри и онлайн хазарт The Stars Group през 2018 година.

Изданието The Sunday Times разкрива, че преговорите за сливане са се провели „късно миналата година“, без да споделя откъде идва тази информация. Въпреки факта, че вестникът съобщава, че преговорите вече не се провеждат, възможно е сливането на двете компании да създаде истински гигант в залаганията с обща приблизителна стойност от 8.7 млрд. долара (повече от 10 млрд. долара) според данните, събрани от Bloomberg.

Такава сделка почти сигурно ще бъде поставена под сериозен мониторинг от местните регулаторни органи. Ако бъде успешен, то ще бъде създаден истински лидер, водещ на хазартния пазар. Той би намалил от своя страна пазарния дял на най-големите си съперници като GVC Holdings и William Hill.

Ако такива разговори действително са били проведени и бъдат подновени на по-късен етап, те ще бъдат част от усилията на Paddy Power да засили пазарния си дял и да гарантира по-нататъшна стабилност за своите дейности на вътрешния пазар и този в чужбина. Преди четири години ирландският букмейкър обедини сили с британския си конкурент Betfair в опит да сведе до минимум отрицателното въздействие в резултат на ограниченията, които правителството на Обединеното кралство наложи по онова време.

Абонитайте се за нашият бюлетин
Въведете вашия имейл и се запишете за нашия бюлетин, за да следите последните новини.
Имейл
Submit newsletter