Новини

Betfair приключва дейността си в Индия

Онлайн операторът за спортни залози Betfair обръща гръб на Индия, след като бе публично обвинен, че е нарушил местните закони.

По-рано този месец марката Betfair на Paddy Power Betfair изпрати съобщение до всички свои индийски клиенти, в което изразява съжалението си, че ще преустанови приемането на залози в Индия от 28 януари.

Имейлът, изпратен от Betfair, имаше за цел да съобщи на всички индийски потребители, че трябва да изтеглят от акаунтите си своите средства до 28 януари. Компанията допълни, че ще изпълни всички предстоящи спортни залози, направени преди тази дата. Всички печалби могат да бъдат получени  чрез обслужването на клиенти. От Betfair допълват, че разбират разочарованието от внезапното известие и се извиняват за създалото се неудобство.

От Betfair не обосноваха решението си, но рязкото отстъпление дойде, след като сайтът бе цитиран в писмо, което Федерацията по игрите в Индия (AIGF) изпрати до министър-председателя Нарендра Моди. Писмото обвини девет домейна за хазартни игри, включително 1xbet, Bet365 и други познати лица за „примамване и приемане на залози от индийските граждани“ без местното разрешение. AIGF помоли Моди да възложи на правителствената дирекция да премахне услугите за обработка на плащанията, които улесняват финансовите транзакции между играчите и тези девет оператора. Дейност, която централното правителство на Индия все още не е разрешило.

Малко след Коледа народният представител на Конгреса д-р Шаши Тарор въведе законодателство, което ще създаде нова регулаторна и лицензионна схема за спортните онлайн залози.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top