Новини

Обединеното кралство налага нови правила за операторите на хазарт и потребителите

Операторите на онлайн хазарт в Обединеното кралство са изправени пред трудни нови правила за проверка на възрастта на своите клиенти, както и ограничения в изискването на допълнителна идентификация преди обработката на тегления от потребителите.

В четвъртък Комисията по хазарта в Обединеното кралство публикува своите нови правила за проверка на самоличността на клиентите, които ще влязат в сила на 7 май. Новите изисквания са част от тригодишния план на регулатора за гарантиране на „по-справедлива и безопасна“ среда за потребителите.

Досегашните правила дават 72 часа на операторите, в които да извършват проверки на възрастта. Операторите вече трябва да гарантират, че новият клиент е със законна възраст за хазарт преди да му позволят да депозира средства в сметката си или да направи какъвто и да е залог.

Новите правила за проверка на възрастта се отнасят по същия начин и за безплатните хазартни продукти в уебсайтовете на операторите. Комисията по хазарта в Обединеното кралство признава, че тези продукти „не са хазартни“, но счита, че няма „основателна причина“ такива продукти трябва да бъдат на разположение за непълнолетни.

Новите правила се занимават и с дейността на операторите да изискват значително по-големи проверки на самоличността, след като клиентът иска да изтегли печалбата си. Комисията по хазарта в Обединеното кралство твърди, че 15% от жалбите, получени от потребители, са по този въпрос.

Сега операторите ще трябва да проверяват името, адреса и датата на раждане на клиентите преди да им позволят да залагат. Клиентите трябва да бъдат информирани за вида на документите за самоличност, както и да бъдат запознати с обстоятелствата, при които ще им бъде изисквана информация. Също така операторите ще трябва да предприемат „разумни стъпки“, за да гарантират, че потребителската информация остава точна и непроменена.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top