Новини

Bet365 съди Betio за нарушаване на интелектуалната собственост

Онлайн гигантът за спортни залагания Bet365 започна правни действия срещу някои оператор, действащ в България. В понеделник eGamin Review съобщи, че Bet365 е подал иск за нарушаване на интелектуалната собственост срещу технологичния доставчик за спортни залози Betio, базиран в България.

Този ход следва конвенцията от миналата седмица в Лондон, по време на която Bet365 сподели, че има „многобройни“ участници, които имат поразително визуално сходство с продуктите на компанията. Сред сходствата, които се споменават, е употребата на познатите бели и жълти текстови комбинации на Betio, които са на зелен фон.

Говорител на Bet365 сподели, че след задълбочено разследване на твърденията на присъстващите, „решихме да предприемем подходящи правни действия, за да защитим нашите права върху интелектуалната собственост, които според нас бяха нарушени в този случай“. Говорителят допълни, че Bet365 е посветил години в изграждането на марката си и няма намерение да допусне „новак“ в хазартната индустрия да заимства от скъпата репутация на компанията.

Трудно можем да си представим, че от Betio не знаят за сходствата на продуктите си с тези на Bet365, особено ако се има предвид, че базираният в Стоук оператор функционира легално на регулирания онлайн пазар в България от 2016 година. Не е ясно защо от Betio смятат, че могат да се разминат безнаказано с предлагането на стоки в задния двор на Bet365.

Засега изглежда, че от Betio не отстъпват от позицията си, като продължават да предлагат продукти, за които се твърди, че са в нарушение.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top