Новини

Paddy Power Betfair ще обжалва данък от 55 млн. евро, наложен от Германия и Гърция

Компанията Paddy Power Betfair (PPB) потвърди, че ще обжалва европейския данък от 55 млн. евро, наложен от властите в Германия и Гърция. Първата такса от 40 млн. евро се отнася до Фискалния съд в Хесен, Германия, който отхвърля данъчната оценка на Betfair за 2012 година.

Съдът в Хесен подкрепя проверката на задълженията от страна на германската данъчна администрация за сделките на Betfair Exchange, като изисква от Paddy Power Betfair да плати 40 млн. евро плюс натрупани лихви.

Това данъчно изискване към компанията е последвано от желанието на гръцките власти PaddyPower.com да плати 15 млн. евро натрупани данъци за периода 2012—2014 година. В този период онлайн залозите на PPB са функционирали съгласно разпоредбите на Гърция за временен лиценз.

От Paddy Power Betfair (PPB) опитаха да дискредитират желанието на Гърция да получи 15 млн. евро, като се посочва, че сумата е многократно по-висока от приходите и печалбите, генерирани от компанията за операциите в южната ни съседка за въпросния период.

Освен това от компанията заявиха, че са изплатили всички просрочени гръцки задължения през 2019 година.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top