Новини

Онлайн хазартът във Франция покори нов връх

Приходите от онлайн хазарт във Франция са се увеличи с една четвърт през 2018 година, но регулаторният орган на страната е на мнение, че са необходими подобрения, за да се гарантира, че тези печалби ще продължат да растат.

Тази седмица френският регулаторен орган ARJEL публикува докладите за дейността на лицензираните онлайн оператори за хазарт за последното тримесечие на финансовата 2018 година. В крайна сметка става ясно, че пазарът продължава да постига солиден растеж, но „елементите на нестабилност остават и не трябва да сваляме гарда си“.

През последните три месеца на 2018 година оборотът на спорните залози е нараснал с 51% до 1.06 млрд. евро. Това е рекорд от старта на регулирания пазар във Франция през 2010 година. Приходите от залози са се се вдигнали с 32% до 215 млн. евро. Броят на активните потребители през седмицата е нараснал с 39% до 546 хиляди.

Футболните залози са скочили до 54%, за да достигнат 663 млн. евро през последното тримесечие. Баскетболът (162.7 млн. евро, +35%) и тенисът (111.4 млн. евро, +70%) са на второ и трето място. Процентово най-голям ръст за последното тримесечие е отчел волейболът, който е увеличил залозите до 18.8 млн. евро.

В сравнение с 2017 година, за 2018 година оборотът от залози е нараснал с 56% до 3.9 млрд. евро. Това е най-голямото годишно подобрение от стартирането на регулирания пазар. Приходите от залози са се увеличи с 45% до 691 млн. евро.

Безспорно печалбите са предизвикани от Световното първенство по футбол в Русия през 2018 година. Проучването на ARJEL показват, че през последното тримесечие клиентите са продължи да залагат и след края на Мондиала.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top