Марио Овчаров: Криптовалутите и електронните спортове са бъдещето

от Михаил Ангелов
0
19.02.2019

Хазартната индустрия трябва да приеме сериозно електронните спортовете и криптовалутите, за да премине в следващото поколение. Така смята Марио Овчаров, главен изпълнителен директор на Ultrapay. Наскоро той обсъди историята на своята компания в жанра електронни спортове. Също така Овчаров сподели вижданията си за криптовалутите в интервю за Стефани Тауър от CalvinAyre.

Овчаров има нужната квалификация да говори за бъдещето на електронните спортове, защото е навътре в нещата с Ultrapay. „Едно от най-големите предимства е, че започнахме да работим с електронните спортове доста преди всички останали, пуснали се по вълната. Това се случи през 2014 година и решихме, че това ще бъде един от основните акценти в нашата компания. Затова изведохме нашия продукт до ново ниво, което наистина си заслужава“.

Това, което отличава Ultrapay, в сравнение с други оператори на електронни спортове (esports), е тяхната изчерпателност. Те осигуряват допълнителни усилия за създаването на възможно най-много турнири. Овчаров казва: „Опитваме се да бъдем там. Основно се опитваме да покрием колкото се може повече турнири.

Операторите, които не предлагат всеобхватни линии на електронни спортове, рискуват да се загубят насред нищото. „Потенциално през следващите шест – седем години новото поколение ще започне да работи“, каза главният изпълнителен директор на Ultrapay. За операторите, които не са започнали да предлагат тази услуга, Овчаров казва: „Никой не знае дали ще започнат да действат, или пък не“.

Ultrapay също така разширяват опциите за плащане и технологиите. Овчарова обяснява, че Ultrapay е възприела криптовалутите и технологията „blockchain“ още през 2011 година. Компанията вижда това като важна част от бъдещето. „Без значение дали това е просто начин на плащане, дали става дума за размяна, или пък инфраструктурална платформа за нещо по-голямо, можем да си партнираме и да направим разширяването на продуктите ни по-добро“, коментира Овчаров.

Според Овчаров няма друг път в бъдещето без криптовалутите: „От съществено значение за всички е да разбират и да знаят как да плащат с кредитната си карта. Хубавото на биткойните е, че все още хората могат да запазят някакъв вид неприкосновеност на личния живот. В дългосрочен план съм сигурен, че това ще стигне до далеч по-голям мащаб, където банките и всички други ще използват технологията. Ако настояваме това да се случи не само в игрите, а и в бизнеса, то ще направим плащанията доста по-лесни, бързи и сигурни“.

Абонитайте се за нашият бюлетин
Въведете вашия имейл и се запишете за нашия бюлетин, за да следите последните новини.
Имейл
Submit newsletter