Онлайн бетинга в България през 2018 година


от Михаил Ангелов
0
07.11.2018


Онлайн бетинг операторите опериращи легално на територията на страната с лиценз издаден от ръководената от Мария Филипова (председател) Държавна комисия по хазарта (ДКХ), са едни от най-големите данъкоплатци в България. Компаниите, които оперират на пазара в нашата държава, ще платят рекордни до този момент данъци.

Изчисленията сочат, че за 2018 година онлайн хазартните оператори ще внесат приблизително 
45 милиона лева в държавната хазна. Налогът в България е 10%, но за онлайн бетинг компаниите е двойно по-висок – 20% върху печалбата. Министърът на Финансите на България, Владислав Горанов, е доволен от постоянно покачващите се приходи в хазната. С финансовите резултати от последните години бяха оборени всички скептици и опоненти на лицензирането което беше въведено преди 5 години.

Кой плаща най-много данъци в България?


Bet365, най-голямата бетинг компания в света, която е лицензирана от ДКХ, ще бъде най-големият данъкоплатец от онлайн бетинг операторите и за тази година в България със приблизително 17 милиона лева платени данъци. Това ще бъде около 38% от общият данък за годината събран от всички онлайн оператори. Точните суми ще бъдат публикувани след Декември 2018. С платен данък от приблизително 17 милиона лева, би поставило компанията като един от най-големите данъкоплатци в България.

В рамките на две години bet365 бе генерален спонсор на Лудогорец. С активната им помощ отборът от Разград пожъна едни от най-големите си успехи на международната сцена. Вече трета година компанията е и основен спонсор на Славия, където осигурява не малка част от бюджета на „белите“.

В България дейност развиват осем български онлайн бетинг компании и само четири международни. В сравнение с много държави от Европа чуждите оператори в България са все още малко. Положително е да се отбележи че има интерес както от местни така и от международни онлайн бетинг компании да получат лиценз за онлайн и да започнат бизнес в България. Това ще доведе до увеличаване на приходите в хазната.

Българските онлайн бетинг компании на нашия пазар (8):

Eurofootball (www.eurofootball.bg)

Български Спортен Тотализатор (www.toto.bg)

Efbet (www.efbet.com)

Национална Лотария (www.7777.bg)

Winbet (www.winbet.bg)

Efbet България (www.efbet.bg)

Palmsbet (www.palmsbet.com)

Eurobet (www.eurobet.bg)


Международните онлайн бетинг компании на българския пазар (4):

Bet365 (www.bet365.com)

Betfair (www.betfair.com)

Bwin (www.bwin.com)

Pokerstars (www.pokerstars.bg)

Абонитайте се за нашият бюлетин
Въведете вашия имейл и се запишете за нашия бюлетин, за да следите последните новини.
Имейл
Submit newsletter