Новини

Шведският хазартен регулатор с предупреждение към операторите

Шведският хазартен регулатор Spelinspektionen отправи ново предупреждение към своите лицензополучатели, но този път по отношение на контрола, свързан с раздаването на бонуси на техните потребители.

Регулаторът въведе правило, което гласи, че операторите в Швеция ще имат правото да предлагат бонуси на клиентите само веднъж, когато потребителите за първи път започнат да играят в техния сайт.

В писмо, изпратено до всички лицензополучатели, Spelinspektionen разкрива, че няколко различни оператори са нарушили тези правила, като по този начин позволяват на играчите да се възползват от няколко предложения.

Spelinspektionen предупреди за последиците, които могат да застигнат шведските потребители, тъй като това би могло да насърчи играчите да залагат безотговорно.

Впоследствие регулаторът разкри, че е издал заповеди за надзор на редица неназовани оператори относно предлаганите от тях бонус оферти.

Той изясни дефиницията на това какво представлява бонусът, а именно – всички оферти за отстъпки, промоции, кешбек и други финансови стимули. Регулаторът заяви, че според шведското законодателство те могат да бъдат предлагани на играчите само веднъж и то при първия път, в който потребителите започват да играят.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top