Новини

Регулираният пазар в Португалия отчете нови рекорди след Световното по футбол

Хазартните онлайн оператори в Португалия се похвалиха, че са отчели ръст в приходите от близо една-четвърт през втората пълна година от съществуването на регулирания пазар.

Цифрите, публикувани тази седмица от регулаторния орган Serviço Regulação e Inspeção de Jogos do Turismo de Portugal (SRIJ), показват, че деветимата лицензополучатели на онлайн хазарт (наскоро разширени до 10) са генерирали комбинирани приходи от 43 млн. евро пред последните три месеца на 2018 година, което е почти 18% подобрение спрямо същия период на миналата година.

Лицензите за спортни залози в страната отчетоха приходи от 21.6 млн. евро през четвъртото тримесечие на 2018 година, което е ръст от 1.1 млн. евро спрямо четвъртото тримесечие за 2017 година. Оборотът от залози се е увеличил с близо една-трета, за да достигне до 110.6 млн. евро. Значително по-високи са отчитанията на печалбите през летните месеци, когато бе Световното първенство в Русия.

Приходите от онлайн казина, които SRIJ обединява с онлайн покера, достигна рекордните 21.5 млн. евро през четвъртото тримесечие, с една-трета повече от четвъртото тримесечие на 2017 година и 1.1 млн. евро повече от третото тримесечие на 2018г. Слотовете са допринесли с повече от 3/5 от този оборот, а рулетката и блекджекът отчетоха съответно 14% и 8.5%.

Покер кеш игрите допринесоха с 10.6%, а турнирните с 5.3%.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top