Новини

Холандия наложи глоба на 1xBet

Онлайн операторът на хазартни игри 1xBet е последната компания, която бе глобена от холандския регулаторен орган за обслужването на клиенти без местното разрешение.

В понеделник регулаторният орган Kannspelautoriteit (KSA) съобщи, че е наложил глоба от 400 хил. евро на компаниите, лицензирани в Кюрасао – 1xBet.com и базирания в Кипър уебсайт xbet-1.com, както и 83 свързани онлайн домейна по подобен начин, които обслужват холандските клиенти без местното разрешение.

KSA обяви, че нарушаването на закона се е случило през периода февруари – юли 2018 година. Сред критериите, които KSA използва за идентифициране на неупълномощени оператори, са предлагането на услуги на холандски език, предлагане на услуги за обработка на плащанията чрез популярната местна опция iDEAL, както и липсата на блокиране на холандски IP адреси при достъп до такива сайтове.

1X Corp NV отговори на обвиненията на KSA, като твърди, че наложената глоба е неоправдана, защото обемът на дейността на сайтовете с холандски клиенти е „изключително малък“.

1xBet обжалва наказанието на KSA, очевидно имащо за цел да гарантира, че компанията не е сред операторите, изключени от кандидатстването за лицензи съгласно наскоро одобрения пазар за онлайн хазарт в страната.

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

To Top