Затягат контрола върху онлайн хазарта в Обединеното кралство

от Михаил Ангелов
0
28.02.2019

Регулаторната среда за онлайн хазарта в Обединеното кралство може да стане много по-строга. Лидерът на Лейбъристката партия Том Уотсън ще поиска приемането на нови закони за онлайн казината и букмейкърите.

The Guardian разкри плановете на Уотсън да направи искането си на 28 февруари, като отбележи, че настоящите правила са „неадекватни“ и могат да доведат до злоупотреби с хазарта. Настоящите разпоредби произтичат от Закона за хазарта от 2005 година, приет от премиера Тони Блеър. Уотсън ще нарече тези закони „неподходящи за дигиталната ера“.

В своите предложения Уотсън ще иска да бъде поставен лимит върху сумата и честотата на максималните залози. Целта му е да ги доближи до лимита, приет за определени терминали.

Също така Уотсън ще призове операторите да поставят система, която да проверява играчите дали не залагат пари, които не притежават. Това бе предложено от правителството на консерваторите. Те считаха, че трябва да бъде забранено плащането с кредитни карти.

Въпреки че идеите могат да бъдат споделяни и от двете големи парламентарни партии, законопроектът има опозиция. Асоциацията за управление на хазарта (The Remote Gambling Association) се противопостави на законопроекта, заявявайки, че може да пренасочи някои залагащи към международни сайтове, които са по-малко регулирани.

„Онлайн средата има огромно предимство в предоставянето на пълен преглед на поведението на играчите. Тази информация може да се окаже по-ефективен начин за справяне с проблема с хазарта. По този начин ще бъде избегнато пренасочването на клиентите към нерегулирани пазари и незаконния хазарт“, написаха от The Remote Gambling Association.

Абонитайте се за нашият бюлетин
Въведете вашия имейл и се запишете за нашия бюлетин, за да следите последните новини.
Имейл
Submit newsletter