ASA оправда Betfair относно миналогодишна реклама на компанията

от Михаил Ангелов
0
02.03.2019

Ограниченията срещу хазартните реклами в Обединеното кралство може да бъдат строги, но със сигурност не са луди. Агенцията за рекламни стандарти (ASA) постанови, че рекламата на Betfair от ноември 2018 не е нарушила правилата и няма да доведе до санкция.

Регулаторът в Обединеното кралство е на мнение, че рекламата на Betfair не е нарушила по никакъв начин правилата. Във въпросната реклама мъж върви по улицата, докато всички останали вървят в обратната посока, без да се споменава причината. Мъжът достига до врата с логото на Betfair и проверява телефона си. Той сяда до друг мъж и двамата поглеждат телефоните си.

Жалбата срещу рекламата е съсредоточена около разказа. В нея младият мъж казва:

„Интуицията ми подсказва, че конят е нещо специално, а разумът ми казва, че трябва да заложа на него в Betfair Exchange, където получавам по-голяма възвръщаемост, отколкото при другите букмейкъри. Ето защо отивам в Betfair. Мястото, където инстинктът се среща с умните“.

В случая ASA съобщава, че жалбата е съсредоточената върху употребата на думата „умните“, която прави хазарта вълнуващ. Жалбоподателят е смятал, че рекламата може да повлияе на чувствителността на младите мъже.

Абонитайте се за нашият бюлетин
Въведете вашия имейл и се запишете за нашия бюлетин, за да следите последните новини.
Имейл
Submit newsletter